INLOGGEN
«»

IJzel haten!

Het lijkt nu zo mal er maar een woord aan
te spenderen:
ijzel, het weertype dat ik haat en meestal de
rug doe toekeren

Dit me alleen herinnerend uit mijn jonge jaren
Zodra jij de woning verliet, straten en stoepen
als volmaakte ijsbanen
En glad dat het dan was!

In recordtijd kuste je de grond, die veel weg had
van spiegelglas
Toch bereikte ik uiteindelijk mijn doel, maar vraag
niet hoe!

Nog menige glibber partij voegde ik er -inmiddels
doodsbang- aan toe.

Dakoyria, 2020.



Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 24-04-2020

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Dakoyria
Actief sinds: 08-11-2015 Auteursrechten
Op dit gedicht ‘IJzel haten!’ van Dakoyria zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.