Zeer zware storm verwacht

Dakoyria

Een meer dan stevige storm moeten beleven
is allang niets nieuws meer
Code rood is nu onverbiddelijk afgegeven,
naar buiten gaan erg onverstandig dit keer

Harde geluiden weerklinken al in menig huis
Sommige breng je helemaal niet thuis
Bang ben ikzelf nog niet zozeer, het is een
'unheimliches' gevoel dan meer

Eigenaren met honden zijn van straat verdwenen
Takken van bomen zwiepen, vechten voor hun
leven
Volop grijzig is de atmosfeer, hagelkogels komen

eraan
Op de radio volg ik gespannen het acuele weer
Ongelooflijk onheil weer aangebracht en tevens
onvoorzien zeer?

De schade opnieuw onvoorzien groot, teveel
bijna voor ons kleine landje...
Hulpinstanties die men haastig ontbood.

Dakoyria, 2020.







Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 09-02-2020

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Dakoyria (Actief sinds: 08-11-2015)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Zeer zware storm verwacht’ van Dakoyria zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.