Há, eindelijk regen!

Dakoyria

Dit keer wordt regen eens niet als naargeestig
ervaren
Zo heerlijk voor het buitengebeuren, binnen
niet meer dat klamme, benauwde, het náre

Frisse lucht laat ik volop toe, eindelijk voel ik
me niet meer zo extreem moe
Tuinplantjes varen er wél bij; opgeknapt raken
ook bomen en wei

Opzij zetten we even de verwachting van
opnieuw een warmtefront
We leven vandáág en genieten van wat nú
komt.

Dakoyria, 2018.




Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 10-07-2018

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Dakoyria (Actief sinds: 08-11-2015)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Há, eindelijk regen!’ van Dakoyria zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.