Zonnen pakt verkeerd uit

Dakoyria

Van zonnebaden hield zij nog steeds
Altijd al is ze er dól op geweest!
Haar kleine balkon bood precies twee
stoelen, exact zó kon zij warmte voelen

Helaas, wel wat onverstandig, haar nek
en hoofd onbedekt
Dát hield haar oude lijf niet meer en zij
raakte buiten westen, naar men zegt

De ambulance kwam al snel met vliegende
vaart In het ziekenhuis heeft men haar een
paar dagen bewaard Maar wat zij nou
eigenlijk hád?

Ik zag haar na een poosje tóch weer op
haar balkon... Dit keer in de schaduw
Zij sliep en ik liet haar maar
Wel wat bezorgd om haar, die lieve schat.

Dakoyria, 2018.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 16-05-2018

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Dakoyria (Actief sinds: 08-11-2015)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Zonnen pakt verkeerd uit’ van Dakoyria zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.