Een donkere, sombere dag

Dakoyria

Het weer nodigt bepaald tot weinig maar uit
Zelfs binnen valt nog weinig te beginnen
Zo donker en buiten zijn al wel de straat-
lantaarns uit.

Voorbij schieten snelle auto's; een vracht-
wagen gesierd met een fel verlichte voorruit
Natte sneeuw valt gestadig; gelukkig wel
wordt het wat lichter..... Geen mens te
bekennen die zich nu buiten de deur waagt.

Heel moeizaam zet ik de beluisterde radio
maar uit Het is tijd om de dag te beginnen,
niet graag Uitstellen leidt tot niets
Nattigheid bekleedt nu menige vensterruit.

Dakoyria, 2017.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 08-12-2017

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Dakoyria (Actief sinds: 08-11-2015)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Een donkere, sombere dag’ van Dakoyria zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.