INLOGGEN
«»

Stevige storm

's Lands grootste kruidenier vliegt zomaar over straat
Het is zijn tas die tot een bol werd geblazen, zoals
dat nu veelal wel gaat.

Een wilde storm aan herfstblaadjes heel hoog in de lucht
Ik haat en bewonder tegelijk onder het slaken van een
zucht...

Het blijft een boeiend gebeuren zolang je er niet uit hoeft
Menige dakpan valt er vanaf, het maakt een mens bescheiden
die ánders graag wel snoeft.

Gelukkig kom ik als ik veel later buiten ben geen
omgewaaide bomen tegen; je wacht er bepaald niet op,
zit er niet echt om verlegen.

Dakoyria, 2016.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 21-11-2016

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Dakoyria
Actief sinds: 08-11-2015 Auteursrechten
Op dit gedicht ‘Stevige storm’ van Dakoyria zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.