Seismografiek

Valentijn


Het is opvallend dat ik de laatste tijd overal
Scheuren en barsten zie in muren en paden
Er vindt klaarblijkelijk af en toe een nog onbekende aardbeving plaats
Niet gedetecteerd door enig seismografisch instrument

Zou het misschien van binnenuit mijn lichaam komen,
Dat mijn hart of een ander orgaan sterke schokken
Genereert en wellicht op uitbarsten staat?

Daarom heb ik nu een Body
Composition Analysator aangeschaft
Met behulp van electrische golven op zes verschillende frequenties
Vindt er een onderzoek plaats van mijn gestel

Ik weet in een ommezien
Mijn vrije vetmassa en BMI
Het lichaamsvocht in percenten
Spiermassa en metabolische leeftijd
Maar ook de vibraties van mijn dichtersziel!

Ik hoop op deze manier te achterhalen
Of ik de oorzaak ben van al die barsten
Wellicht geven de gedownloade data ook
Een aanwijzing hoe ik voortaan
schokvrij door het leven kan gaan

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 23-05-2023

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Valentijn (Actief sinds: 28-12-2016)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Seismografiek’ van Valentijn zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.