INLOGGEN
«»

Digitaal bestaan

Omdat ik binnenkort
ben getransformeerd
In een digitale duif,
nestel ik in apps en blogs
spreek ik in smileys en emoticons
Wil je mij ontmoeten
dan stuur ik je een code
voor een toegang tot mijn account
Dan communiceren we al chattend
over de digitale snelweg
zonder forensen-file of motorpech

Omdat ik besloten heb
mijn lichaam te verlaten
heb ik dan uiteindelijk
mijn lijfelijkheid overleefd.
Leven zonder zweet, kuchen,
niezen of klappertanden.
geen vuile was of kiespijn
nooit meer wintertenen, eksterogen,
haaruitval, kippenvel, slaaptekort,
of obstipaties, rugpijn, hooikoorts,
keelpijn, hoesten, wratten of infecties

De eeuwigheid lonkt,
Slechts als data verder leven
iets waar ik al jarenlang
onbewust naar streefde
Eenmaal overgestapt in een
digitale wereld is er geen weg
meer terug naar hoe ik leefde

Zal ik het missen dat lijf?
Nooit meer zoenen en vrijen
hardlopen of dansen
niet meer eten of snoepen
luchtjes scheppen, feestjes vieren
stoeien, fietsen, kanovaren
zachtjes voor je uit staren
hinkelen, zingen, fluisteren
nooit meer roepen, knijpen,
aaien, zonnen in de buitenlucht
sporten, lachen en huilen?



Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 14-12-2022

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Valentijn
Actief sinds: 28-12-2016 Auteursrechten
Op dit gedicht ‘Digitaal bestaan’ van Valentijn zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.