Vlug, vlug elkaar de benen showen...

Dakoyria

In beperkte kring worden elkaar vlug, vlug de
benen geshowed.....
Nog altijd fraai van vorm, maar die oude, tere
huid!

Grote, blauw-rode plekken getekend door veel-
vuldig bloedverdunnersgebruik Wat men verder
deelt is de tamelijk trage tred Steunkousen vieren
hoogtij, door een pantalon of lange rok bedekt

Voeten dragen veelal luchtige sandalen Er zijn er
rijkelijk voorzien van kalknagels waarvan je gaat
bálen! De bovenkant mag er echter nog zijn:
een fraaie boezem gestoken in en laag uitgesneden

fris en vrolijk t-shirt De moderne bril of zonnenglazen
fier op de neus Een goede kapper gaf verdere sjeu
aan de grijze haren Een vleugje lipstick geeft een
bescheiden glans van satijn

Gewoon wat tachtig-plussers die gezellig even samen
zijn...

Dakoyria, 2022.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 06-08-2022

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Dakoyria (Actief sinds: 08-11-2015)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Vlug, vlug elkaar de benen showen...’ van Dakoyria zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.