De Beugel

Eva

Hij heeft een beugel
Het is echt
Het ijzer heeft z’n mond bezet

Klagen nee dat doet hij niet
Hij kijkt vooruit

Een naadloos gebit
Dat ligt in t verschiet

Het onderhoud dat valt niet mee
Ragers, poetsen en ook nog spoelen
Het is dan even van:
Ja hè, en ah nee!

En als het al niet erger kan
Komt daar een extra blok
Het ligt op z’n tong
Nu kan hij niet eens meer praten
Zodra begint het klagen, wat ik je brom

Maar nee deze jongeman herpakt zich snel
En denkt steeds
-Met brede lach-
Ik kom er wel

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 21-04-2022

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Eva (Actief sinds: 21-04-2022)

Informatie bij het gedicht

M’n oudste kreeg een beugel, dat moesten we even verwerken:)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘De Beugel’ van Eva zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.