INLOGGEN
«»

Man en vrouw

Man en vrouw

De schepping bestaat uit man en vrouw
Fysiek zichtbaar in vorm, uiterlijk en bouw
Waardoor er een voortplanting bestaat
De schepping door bevruchting verder gaat
In grote verscheidenheid en diverse vormen
Buiten de vele aangebrachte normen
In de natuur en het menselijk geslacht
Is er tegenwoordig steeds meer aandacht
Voor de geestelijke vorm van man of vrouw
Buiten de desbetreffende fysieke bouw.
Ondanks het feit de mens te respecteren
Is het als man en vouw moeilijk accepteren
Dat de natuur zo door elkaar gaat lopen
Zelfs een eigen fysieke keuze staat open
We laten ons veranderen door te opereren
Net of mensen je opeens wel gaan waarderen.
Maar om de schepping te laten bestaan
Moet de bevruchting wel door blijven gaan
Voor wie, waar en hoe en of je het men gunt
Vergeten we daarbij niet een belangrijk punt
Want denken we daarbij wel aan het kind
Die later ook de non acceptatie ondervindt.
Alles moeten we tegenwoordig accepteren
Maar moeten al die anderen niet respecteren
Dat het voor een hetero best moeilijk wordt
Dit door anderen wordt gezien als een tekort
En aandacht vragen door een optocht in grachten
Of we daarmee het onderling onbegrip verzachten.
Om zo aandacht te vragen voor je seksuele situatie
Gaat meer lijken op een vorm van zelf discriminatie
Wanneer gaan de man en vrouw in optocht
Waarin aandacht voor de hetero wordt gezocht
En ontwerpen en hanteren ze een eigen vlag
Met een vrijheid en vrede voor de hetero dag
Hier wordt zeker geen eenzijdig standpunt belicht
Maar waarom wordt de samenleving steeds ontwricht
Door afschuwelijke uitspraken en dito handelingen
Kunnen we niet zonder optochten en wandelingen
Ondanks het feit dat we niet achter iets kunnen staan
Kunnen we zonder die toestanden met elkaar omgaan
Zonder kleuren, opsmuk, uiterlijk vertoon of wensen
Maar gewoon in diversiteit als verschillende mensen
Met ieder zijn gedachten, verantwoording en geaardheid
In liefde, verdraagzaamheid en respect, zonder strijd

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 09-10-2021

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Gertjan van der Kraan
Actief sinds: 31-10-2014 Auteursrechten
Op dit gedicht ‘Man en vrouw’ van Gertjan van der Kraan zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.