INLOGGEN
«»

Ik hoor slechts wat ik zie...

Jarenlang heeft het geduizeld in mijn oor,
dus ja,ik geef het toe :
Ik ben beperkt in wat ik hoor.
Op feestjes kijk ik heel vaak om me heen en zoek gezichten...
Om mijn focus op te richten,
Proberen liplezen om beter te verstaan,
Het lukt soms wel, soms niet: dat heb ik goed gedaan !
Dat beetje wat men hoort , aanvullen met wat van het gezicht kan worden afgelezen...
De concentratie maakt me moe, maar beter resultaat is al bewezen.
En toch...
De angst bekruipt me :Versta ik het niet verkeerd ?
Het is het achtergrondlawaai dat de stem van de spreker maskeert.
Ik zoek ,ik zoek: wie is er aan het woord ?
Ik versta het niet , ik word constant gestoord .
Op zoek naar een stille ruimte: glimlach mee en doe maar net alsof.
Woorden zijn vervormd en waaien me voorbij als stof.
Een familiefeestje waar iedereen praat,een leuk muziekje op de achtergrond...
Weet jij waar ik mezelf dan ergens vond?
Verbondenheid valt weg,onveiligheid primeert en dan ben ik “die stille”.
‘t Voelt beter aan te zwijgen ,’k versta het toch niet,nog minder als ze gillen !
Ze zeggen soms :wat praat jij stil,dus ik roep harder maar dat is niet wat ik wil.
Dan denk ik :misschien moeten jullie maar eens beter ar-ti-cu-le-ren...
En alles gaat me frustreren !
Vandaag werd alles anders :Ik zocht hulp en heb nu “apparaatjes” in mijn oren.
Een nieuwe wereld ging open, geluiden opgevangen die ik jaren niet kon horen !
Het fluiten van een vogel,het ruisen van de wind,...
Ik blijf wellicht voor altijd “de stille”,maar toch ben ik zo blij als een kind!

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 20-06-2019

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

GRIETJE
Actief sinds: 10-03-2015Informatie bij het gedicht:

Het gedicht gaar over mezelf.Al jaren ben ik slechthorend en hield ik dat voor iedereen verborgen...sinds een half jaar zocht ik hulp testte ik en kocht ik hoorapparaten.Het is een hulpmiddel,geen mirakel-ding,maar het heeft me weer een beetje dichter bij de mensen gebracht... Auteursrechten
Op dit gedicht ‘Ik hoor slechts wat ik zie...’ van GRIETJE zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.