INLOGGEN
«»

Vlinderkind

in de warme buitenlucht
vliegend in een fladdervlucht
rupsje veilig in cocon
landt nu bij het bloemstation

in de aardse atmosfeer
ligt een mensje klein en teer
veilig in de moederschoot
landt nu in de ziekenboot

met wonderschone vleugels
vliegt hij over heuvels
dunner dan de opperhuid
wordt een vlinder aangeduid

mensje gaat door diepe dalen
elke dag maar weer herhalen
opperhuid weer eens geschonden
met verband wordt het verbonden

als een levend schilderij
vliegt de vlinder ons voorbij
kosteloos om naar te kijken
wil wel op de vlinder lijken

onbekend maakt onbemind
leven als een Vlinderkind
kostbaar is het onderzoek
naar dit levend schildersdoek.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 09-01-2015

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

rdoek
Actief sinds: 21-09-2014Informatie bij het gedicht:

Vlinderkind is een stichting die zicht inzet voor de huidziekte Epidermolysis Bullosa. Auteursrechten
Op dit gedicht ‘Vlinderkind’ van rdoek zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.