INLOGGEN
«»

hij ligt dood te gaan

stil ligt het bewegen roerloos
in het laatste leven, warme druppels
hout spaanderen om zijn doffe tooi, de glans
raakt versteend in het tij wanneer mijn Wad
warme wateren weent

nog tekent zijn adem fragmenten
van het gevecht op het plasticglazen raam
het is moedig om het hart te bevrijden van
de roep om hulp, er klinkt een zacht gesnik
als ik hem zachtjes aai

was het sterven vluchtig dan zou ik het
bevriezen in mijn hand, het begraven in de
oksels van de klei ….

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 17-10-2014

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

elze schollema
Actief sinds: 01-10-2014 Auteursrechten
Op dit gedicht ‘hij ligt dood te gaan’ van elze schollema zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.