INLOGGEN
«»

Verdwijnende fauna wereldwijd

Vervaarlijk heen- en weergezwaai van
meters hoge bomen, waar ik er eens
nog geen vond
Niet veel meer dan kale, moeizaam met
wat gras bezaaide grond, waar wat hazen
huisden voor slechts korte momenten

Vogels vlogen al snel weer op, een chronisch
tekort aan geschikte zaden Op weg naar rijkere
natuur... Ik sloeg het gade, woonde nog tamelijk
afgelegen. De plek waar geleidelijk-aan nogal wat
bouwers, architecten vernielden voor de mens
die woningen wou

Momenteel kijk ik iedere avond natuur-t.v.: de
zender die in beeld en geluid een helder verslag
gaf van schrikbarend veel verdwijnende dier-
soorten Wanhopig proberen gevestigde Zoo's
terug te fokken wat geregeld nog maar spaarzaam
of in het geheel niet meer daar is

Tenminste vijftienduizend soorten... Wát zegt u?!
Een niet eens voor te stellen gemis en er zijn dag en nacht
wetenschapers in touw! Of zij veelal nog op tijd zullen zijn eer
deze dieren opnieuw een plek in de wildernis zullen
vinden als die er tegen die tijd dan mogelijk niet eens meer is?

Dakoyria, 2023.


Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 04-06-2023

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Dakoyria
Actief sinds: 08-11-2015 Auteursrechten
Op dit gedicht ‘Verdwijnende fauna wereldwijd’ van Dakoyria zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.