De lente

Vrouwke

De lente.

Straks is het lente in Nederland
het seizoen dat de winter verbant
en waarin crocusjes en narcissen bloeien
en de koeien blij loeien
omdat ze van de stal naar de wei gaan.
Een ieder voelt het nieuwe bestaan
van nieuw leven in de natuur
alles is mooi en puur.
We mogen dromen over warmere dagen
omdat de zon de koude gaat verjagen.

-==-==-==-==-=-==-EINDE-==-==-==-==-==-==-==-==

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 20-02-2021

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Vrouwke (Actief sinds: 17-09-2020)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘De lente’ van Vrouwke zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.