INLOGGEN
«»

Narcissen... Zij bloeien weer!

Ik kijk er stiekem al naar uit: bloeiende Narcissen
half januari nog maar...
De laatste jaren een bekend natuurverschijnsel
Het geeft toch nauwelijks nog enige winter;
opwarming van de aarde is nu al volop daar!

Ik verheug me, maar denk tegelijkertijd vol
nostalgie aan schaatsen, als ik onverhoopt enige
vorst dan zie
Het gaat het niet meer worden, ben ik bang
De jongste generatie straks wel de foto's tonen:

Kijk, extreem strenge winters duurden toen wel
zo lang...

Dakoyria, 2021.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 14-01-2021

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Dakoyria
Actief sinds: 08-11-2015 Auteursrechten
Op dit gedicht ‘Narcissen... Zij bloeien weer!’ van Dakoyria zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.