INLOGGEN
«»

O..Heer

O Heer uw schepsels.....
Ge weet wel...wij de mens
die je maakte uit klei
uw schepping doet deze planeet
massaal naar de kloten
alles wat leeft of niet leeft
moet er aan geloven
we vreten alles op
uw dierenrijk sterft uit
regenwouden worden weg gevaagd
en wij het mensdom
worden lekker gebakken door de zon
zo warm dat we er tureluurs van worden
regenwouden worden weg gevaagd
om lucifers van te maken
apen worden opgegeten
en de zeeën leeg gevist
plastic is nu het decor
van uw zwemmende schepsels
de ozon gaten zijn zo graat
dat de maan erin kan slapen
op de polen smelt het ijs
weldra worden wij verzopen
stuur Noah met zijn ark
maar die zal wel niet meer willen komen
atoom bommen en kerncentrales
zijn speeltjes van de groten
die echter gevaarlijk klein kunnen zijn....

Of zou ik denken denk ik zo
komen wij van andere planeten
die we duizenden eeuwen geleden
ook al in de vernieling reden....
En ik ben zeker geen milieu activist..





Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 20-08-2019

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

William Elskens
Actief sinds: 21-08-2017 Auteursrechten
Op dit gedicht ‘O..Heer’ van William Elskens zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.