INLOGGEN
«»

de hoedanigheid van wij

dit is wat je was wat je ooit
geweest bent je huid één met
de lucht je ogen één met
de aarde dat was toen
je respect zuchtte om
de bloesems te bevruchten
om de bijen te bedanken om
in eenheid één te zijn

dit is wat je bent wat je nooit
had mogen zijn je vingers krom
en gretig graaiend je ogen
blind en verblindend hatend
je zaait het sterven om je
van de dood te vrijwaren om
je mak en moedeloos van
verantwoordelijkheid te kwijten

dit is wat je niet bent wat je altijd
had moeten zijn niet jij niet zij
maar in de hoedanigheid van wij
liefdevol zorgend en zorgeloos
vol liefde om wij uit te dragen
naar de velden van de vrede naar
de troost van de bomen naar
de oceanen van de eeuwigheid

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 28-11-2018

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Natasja Delanghe
Actief sinds: 11-11-2018 Auteursrechten
Op dit gedicht ‘de hoedanigheid van wij’ van Natasja Delanghe zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.