Rijk

Trijan

Op levenspaden kunnen wij ons in de afslag vergissen,
ook kunnen wij kruisingen missen,
wat brengt ons op de juiste bestemming,
voorspoed of tegenwind die zorgt voor remming,
remming die ons kan verwarren,
een gevoel van eindeloos sarren,
die ons ego laat bevriezen,
edoch een mens kan kiezen,
adopteren wij de eeuwige slachtoffer rol,
met een rugzak overvol,
of gaan wij ons ego saneren,
en voor een ander levenspad opteren,
revolutionair lijkt een snelle weg te zijn,
maar levenspaden veranderen doet veelal pijn,
de geprojecteerde boodschap is verhuld,
ontrafeling van het onbewuste vergt geduld,
evolutionair kost meer tijd,
maar om het juiste levenspad te vinden heb je respijt,
na voltooiing krijg je een andere kijk,
deze levenservaring maakt je jaloersmakend Rijk.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 22-02-2023

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Trijan (Actief sinds: 22-04-2020)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Rijk’ van Trijan zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.