Een herinnering dwarrelt binnen

Door: Dakoyria

Een herinnering dwarrelt bij me binnen, niet dat die
nu zo heel bijzonder was... Meer ingegeven door
het ook nu aangename weer, waarbij de term
'gematigd' beslist op zijn plaats was

Mijn ouders en ik nog jong, in een van de Zwitserse
cantons Ma zelfs aan een fikse coupe citroenijs...
Zo dwaas kun je zelfs doen als je niet eens echt van
ijs houdt!

Zittend op een beschaduwd terras waar het heerlijk
toeven was Pa waarschijnlijk toe aan een koel
biertje en ikzelf met limo mijn hoogst eigen pleziertje
Die sfeer, de volkomen harmanie De temeratuur,

waarom het dan gaat... De prettig zittende stoelen,
van waaraf je stoere wandelaars zo prima gade slaat.

Dakoyria, 2022.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 16-07-2022

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Dakoyria (Actief sinds: 08-11-2015)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Een herinnering dwarrelt binnen’ van Dakoyria zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.