Eindeloze zonuren voor je...

Dakoyria

's Winters sta je er niet zo bij stil; vooral snel
naar huis dat je wilt!
In de lente, met naar het lijkt die eindeloze
zonuren voor je met van alles wat je
zintuiglijk ondergaat

Opgewekt groet je een kennis die boodschappen
inslaat Door overvloedig veel vrije tijd bewonder
je allerlei architectuur, doorheen je op je gemak
gaat
Nog geen overmaat aan indringende geur

Wél opent zich wat boven je hoofd een balkondeur
Een stoel wordt schurend aangeschoven;
er is het geluid van neergezette kopjes Hét moment
om wat te gaan zonnen De weerman deed je goed
weer beloven.

Dakoyria, 2022.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 13-05-2022

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Dakoyria (Actief sinds: 08-11-2015)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Eindeloze zonuren voor je...’ van Dakoyria zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.