Er zijn van die momenten...

Dakoyria

Er zijn van die zalige momenten dat ik volledig
vrede voel met mijn bestaan... Alleen weliswaar,
maar die volmaakte rust op een zondagmorgen
Niets of niemand die al stoort...

Het is zeker niet zo dat je de tijd slechts maar uit
zit De zon schijnt in de woonkamer, zacht zet je
de radio aan Het is tijd voor een ontbijt!
Je verheugt je over de komende warme douche

en legt alvast geschikte kleding neer
Het zou zomaar kunnen verkeren dat jij je opmaakt
voor een wandeling in de frisse lucht

Van die uiterst simpele dingen eigenlijk die je pas
waardeert als je er inmiddels wanhopig, nog slechts
om zucht.

Dakoyria, 2022.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 01-05-2022

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Dakoyria (Actief sinds: 08-11-2015)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Er zijn van die momenten...’ van Dakoyria zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.