INLOGGEN
«»

Alles wat ik ooit wilde worden

ALLES WAT IK OOIT WILDE WORDEN

Alles wat ik ooit wilde worden
Alles wat ik ooit wilde zijn
Bedacht ik me toen ik jong was
Was een tevreden man
In een comfortabele fauteuil
Voor een open haard gezeten
Lezend in een mysterieus boek
In zijn eigen privé bibliotheek

Zo'n ouderwetse bibliotheek
Met weinig licht en veel schaduw
Weinig lampen en veel kaarsen
Hoge boekenkasten met een trapje
Om eindeloos naar boeken te reiken
Om eindeloos te kunnen lezen
Om in verhalen te kunnen verdwalen

Misschien rookt hij een pijp
Een geruit dekentje ligt op zijn schoot
Zijn voeten en handen lekker warm
Zijn wangen gloeien aangenaam
Door de gloed van de haard
Hij drinkt een kopje thee

Meer wilde ik nooit worden
Meer wilde ik nooit zijn
Er zit rust en romantiek
In dit droombeeld van verlangen

Een beeld dat mij eigenlijk
Nooit echt heeft verlaten
Soms zie ik het voor mij
Zo echt als een herinnering
Dan voel ik mij even vrij

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 23-08-2021

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Vincent Oostrijck
Actief sinds: 20-08-2017 Auteursrechten
Op dit gedicht ‘Alles wat ik ooit wilde worden ’ van Vincent Oostrijck zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.