INLOGGEN
«»

Zondagen uit mijn jeugd

Ik vind het een wonderlijke zaak hoe vaak mijn
gedachten naar de zondagen uit mijn jeugd
dwalen...
Met mijn moeder te voet naar een goede
vriendin en nogal een eind Naaldhakken en de
vraag of je dat hele stuk ermee zou halen?

Aldaar thee geleut met een overheerlijke, grote
en chique bonbon De vrouwen met hun kleine
roddeltjes waarmee het gesprek begon
Ikzelf geinstalleerd in de stoel in de hoek waar
ik las; de dikke Billie Turf en zijn zuster waarnaar
ik gretig vroeg!

De twee heren des huizes naar 'het voetbal' en
later binnenkomend het gespuide commentaar...
Een ingeschonken borrel onderbrak hun vurig
relaas De dochter en ik die voor een megagrote
zak frites gingen omdat 'hun club' had gewonnen
Hoe eenvoudig kon het leven nog zijn

Als je het nu beschouwt, ingewikkeld gedoe meer
voor de dommen!

Dakoyria, 2021.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 22-08-2021

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Dakoyria
Actief sinds: 08-11-2015 Auteursrechten
Op dit gedicht ‘Zondagen uit mijn jeugd’ van Dakoyria zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.