INLOGGEN
«»

Geluidsfilter

Ik hoor alleen wat ik nog wil horen
Daardoor doof voor het geraas
Geen enkel mooi geluid gaat voor mij verloren
Ik ben alle geluidsgolven de baas

Geen knalvuurwerk of burengerucht
Gejengel van verwende kinderen
Groene parkieten in hun vlucht
Partnergesnurk kan mij niet hinderen

Ik hoor geen vliegtuig overvliegen
Op de radio geen reclamegeweld
Geen geknars van tanden of kiezen
Niet meer door housemuziek gekweld

Gescheld, gevloek van ruziemakers
Dat glijdt allemaal langs mijn oren
Populisten, zedenprekers, praatjesmakers
Kunnen mijn dag niet meer verstoren

Ik luister alleen nog naar zoete madrigalen
Positiviteit en gemeende complimenten
In de vroege ochtend de nachtegalen
Milde hoog-en laagfrequenten

Ik kan nu al mijn ergernis ontwijken
Leef in een auditief Hof van Eden
Maar zonder wanklank in je leven
Kun je Schoonheid dan nog onderscheiden?


Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 16-08-2021

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Valentijn
Actief sinds: 28-12-2016 Auteursrechten
Op dit gedicht ‘Geluidsfilter’ van Valentijn zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.