Het geluk.

Lesley Biest

Tijden staan ook niet stil ,
Soms is het maar koud en kil.

Maak je gewoon dingen mee die niet leuk zijn ,
het maakt je verdrietig met veel pijn.

Maar de zon gaat ook weer eens schijnen ,
dat de weg wel wordt gevolgd vanuit jou filosofie en stippellijnen.

Geloof in jezelf dat is essentieel .
En mopper over het leven niet teveel .

Je moet er zelf iets van maken ,
daar liggen voor jou de essentiële taken .
Om daar bij je doelen te geraken .
Het verdriet in jezelf te staken .
Het om te zetten naar iets wat je moed geeft en kracht .
Iets waardoor jij weer lacht .

Het besef hebben van ik kan dat ook ,
soms ga je gewoon even van die linker rijbaan naar die ene vlucht strook .
Soms heb je van die dagen ,
dan kun je niets verdragen .
Je hebt de littekens van eerst voelend in je hart ,
maar probeer ook van die littekens eerst te leren en maak dan een nieuwe start .

Ik noem het jezelf opnieuw uitvinden een 2.0 versie of een 3.0 versie net hoe je het noemen wilt want in het leven moet je een beetje balansen
Grijp die voor de hand liggende kansen.

Om hogerop te ladder te staan ,
en dat is niet even zo gedaan ,
er zijn obstakels maar ook jij kunt die overwinnen ,
sleep die prijs binnen .

De prijs voor jezelf dat jij het kan gaan maken , die prijs die jou moed geeft en houvast .
Dat je tegen bepaalde mensen ook echt in dit leven zegt “barst “
En dat je steeds weer verder komt, groeit naar jou ultimatum.
En dat je ooit kunt zeggen op een datum.

Mijn leven was niet perfect dat hoeft het ook niet te zijn maar ik heb wel een stijgende lijn gezien qua groeien .
Ik heb met mezelf in de clinch gelegen qua stoeien .
Maar iedere keer kwam ik er sterker uit .
En uiteindelijk greep ik die buit en die kansen in dit leven ,
die kansen die er komen die jou weer houvast en rijkdom geven.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 11-07-2021

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Lesley Biest (Actief sinds: 08-07-2015)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Het geluk.’ van Lesley Biest zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.