INLOGGEN
«»

Als ik me niet prettig voel, dan...

Soms, als ik me niet prettig voel, dan denk ik
eraan terug zonder voorop gezet doel
Zolang alweer geleden en nog dat ik het weet,
waar en hoe ik ging parkeren
Een toegangstrappetje, uiterst sleets.....

De plek waar de voordeurbel zat; jij die vlot
verscheen Lieve schat!
Twee armen om me heen, op beide wangen
je warme kussen, wel zo gemeend!
Vrijwel alles uit die periode weet ik nog:

hoe je langzaam liep, hoe je zorgde vol
aandacht nog...
De ziekte reuma die je beetje bij beetje
sloopte
Enig herstel waarop je tevergeefs hoopte

Alles wat ik voelde samengebald tot maar
een enkel woord: Ik hield van je, dwars
over landsgrenzen heen en nu helaas
nooit meer je lieve, zachte stem gehoord.

Dakoyria, 2021.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 26-06-2021

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Dakoyria
Actief sinds: 08-11-2015 Auteursrechten
Op dit gedicht ‘Als ik me niet prettig voel, dan...’ van Dakoyria zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.