Prima hulp geboden door derden

Dakoyria

In een middag tijd wordt er veel werk verzet:
De tuin weer fleurig van bloeiends voorzien
en net Mijn huishoudelijke hulp stofte en
zoog en zorgde voor een schoon toilet

Je kunt nu absoluut zien dat zij zijn geweest
Ik geniet ervan en doe vervolgens pogingen
te behouden wat mij doet ervaren als een
groot feest

De organisator van dit al heeft zelf geen vin
verroerd De ochtenduren een ware crime,
zij had pijn en was tamelijk beroerd
Nu gelukkig wel in staat danig te genieten

Haar tevredenheid kent geen grenzen
Toch knaagt er ook enig schuldgevoel; zij zou
zich zo graag eens wat minder hulpeloos
wensen!

Dakoyria, 2021.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 18-05-2021

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Dakoyria (Actief sinds: 08-11-2015)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Prima hulp geboden door derden’ van Dakoyria zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.