Hij was een vreemde man

Vincent Oostrijck

HIJ WAS EEN VREEMDE MAN

Hij had een hoop dingen niet
Die anderen vaak wel hebben
Hij deed een hoop dingen niet
Die anderen vaak wel doen

Zo had hij bewust geen kinderen
Hij voelde geen sterke drang
Om zich te vermenigvuldigen
In een wereld als de onze

Hij had geen betaalde baan
Dat kon hij überhaupt niet aan
Hij had wel wat diploma's hoor
Maar hij had geen leuke studie gedaan

Hij had een hekel aan wintersport
Je zag hem niet surfen of zoiets
Hij geloofde niet in sport
Maar hij geloofde wel in beweging

Hij had nooit een auto gehad
Hij had nooit een rijbewijs gehaald
En dat vond hij geen gemis
Hij was er zelfs een beetje trots op

Hij had nog nooit gereden
Op een bromfiets of een scooter
Je zag hem slechts voorbijgaan
Op zijn oude trouwe stadsfiets

Hij hield van droevige muziek
Omdat dat hem vrolijk maakte
Hij hield heel veel van muziek
Dat had hem in leven gehouden

En het vreemdste van alles
Was dat hij ondanks dit alles
Gewoon erg gelukkig was
En misschien wel juist daarom

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 23-12-2020

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Vincent Oostrijck (Actief sinds: 20-08-2017)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Hij was een vreemde man ’ van Vincent Oostrijck zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.