INLOGGEN
«»

Nu gelukkig zijn

NU GELUKKIG ZIJN

Je zult nooit gelukkig worden
Je kunt geluk niet verwerven
Je kunt alleen gelukkig zijn

Geluk is niet iets
Dat je kunt bereiken
Door ernaar te streven

Het is geen checklist
Met allerhande te bereiken punten
Waarna je gelukkig zult zijn

Het is geen rationele optelsom
Je vindt het niet in je vergaarbak
Van valse overtuigingen

Geluk vind je nu
In dit huidige moment
In het besef dat je gelukkig bent

Niet alle dagen
Niet alle momenten
Niet als permanente staat van zijn

Het is het in jezelf ontwaren
Van de rode lijn in je leven
En daar dan tevreden over zijn

Accepteren dat je gelukkig bent
Geen "Ja maar..."
Of "eerst nog dit of dat bereiken "

Niets van dat alles
Je bent gelukkig
Door het nu te zijn

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 09-07-2020

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Vincent Oostrijck
Actief sinds: 20-08-2017 Auteursrechten
Op dit gedicht ‘Nu gelukkig zijn ’ van Vincent Oostrijck zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.