INLOGGEN
«»

Madelief vraagt

of wij gelukkig zijn
want al moet de wereld beter
je kunt er toch gelukkig zijn

als de mensen om je heen het zijn
tot en met de opa's en oma's
in het buitenland

Ja, wij zijn gelukkig
de buren maken wel eens ruzie
maar wanneer we wakker liggen
doen we dat in vrede

We ontbijten en we wandelen
het hoeft niet bijzonder te zijn
wat je samen beleeft

Verdriet valt niet te vermijden
maar we lijden geen pijn
en worden niet vernederd

We hebben tijd voor de pracht
van de bomen, muziek, zoveel
dat ons helpt op de dagen
dat de zon niet schijnt

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 07-01-2020

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Zywa
Actief sinds: 25-04-2018Informatie bij het gedicht:

Voor Madelief de Kok // Bundel 'Zomervogels' Auteursrechten
Op dit gedicht ‘Madelief vraagt’ van Zywa zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.