INLOGGEN
«»

Een nieuw "oud" jasje

Zij stapte bij me binnen met een voor háar
nieuw jasje
Tweedehands, van licht en soepel leer
De groene tint stond haar práchtig, slechts
één knoop ontbrak maar

Zij vroeg míj om eerlijk commentaar...
Kennelijk hechtte zij daar zwaar aan
Hoe formuleer ik zonder kwetsen dat?
Ik begon over haar rossige haar dat wonder
wel paste bij de kleur jas...

De ceintuur maar eraf doen, die naar beider
idee helemaal "niks" was!
Liever ook maar geen trui, maar een frisse
bloes eronder aan
Já, dán zal dit kledingstuk haar geweldig
staan.

Gelukkg vielen mijn opmerkingen haar mee
Zij omarmde wel menig idee
De wangen gesierd met een rode kleur,
verliet zij heel opgewekt mijn voordeur.

Dakoyria, 2019.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 24-10-2019

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Dakoyria
Actief sinds: 08-11-2015 Auteursrechten
Op dit gedicht ‘Een nieuw "oud" jasje’ van Dakoyria zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.