INLOGGEN
«»

Hoe er geleefd werd...

Een houten drooghekje stond bij de kolenkachel,
maar niet al té dicht
Wasgoed hing er overheen, op zich best wel licht

Ertussen nog makkelijke stoelen om te kunnen
ontspannen Ouderwets gezette koffie vulde dit
vertrouwde plaatje aan

Zachte radiomuziek klonk op de achtergrond;
de roodfluwelen gordijnen knusjes toe
Een simpele staande klok tikte de tijd weg, nog
gekregen van je moe

Een rechthoekige tafel was met een rood pluche
bekleed Vier gestoffeerde stolen waarop je warm
ontbeet

Een eiken dressoirtje dat om resterende ruimte
streed
Bescheiden middelen waarmee we het leven
leidden

Voor verder huisraad was geen plaats, wat je
moest mijden
Gewoonweg simpel geluk
Iedere buur kende je, onderlinge banden niet
snel stuk.

Dakoyria, 2019.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 29-04-2019

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Dakoyria
Actief sinds: 08-11-2015 Auteursrechten
Op dit gedicht ‘Hoe er geleefd werd...’ van Dakoyria zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.