INLOGGEN
«»

Gelukkig doen / gelukkig zijn

Gelukkig doen / gelukkig zijn

"Waarom toch die sombere muziek
En al die rare gedichten ?

Doe gewoon eens lekker vrolijk man
Neem een voorbeeld aan mij

Ik glimlach de godganse dag
Ik glimlach van oor tot oor

Iedereen moet zien
Hoe goed het gaat met mij

Ik ben altijd vrolijk
Ik ben altijd gelukkig
En zo blij blij blij"

Ik gaf hem rustig antwoord:

"Jij mag gelukkig doen
Ik geef de voorkeur aan gelukkig zijn"

Ik keek hem diep in zijn ogen
Ik doorzag alles
Wat hij angstvallig verborgen hield:

De tergende onzekerheid
Het toneelstuk van zijn leven
De farce
De schone schijn

En hij wist
Dat ik het wist

Zijn lachende gezicht
Werd een grimas van pijn

Zijn clownsmasker
Begon te barsten en te scheuren
En brokkelde genadeloos af
Er bleef niets over van de man

Toen hij helemaal verdwenen was
Voelde ik me even rot voor hem
Maar niet al te lang

Iemand zoals ik
Die gelukkig is
Raakt meestal snel weer in balans


Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 26-12-2018

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Vincent Oostrijck
Actief sinds: 20-08-2017 Auteursrechten
Op dit gedicht ‘Gelukkig doen / gelukkig zijn’ van Vincent Oostrijck zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.