TUNNEL KIJKEN

JeVeBe

TUNNEL KIJKEN

velen in krappe tunnel zonder raampjes
vast in gelijkhebberij, vaak saampjes

je ziet dingen al lang zoals altijd
nooit heb je je panorama verwijd
met dezelfde blikken, altijd
niemand daardoor verblijd

links en rechts kijken, af en toe
waarom gaat het daar zo en hoe
moeilijk hoor, je geest naar andere kant tillen
in plaats van lekker doorchillen

velen in krappe tunnel zonder raampjes
vast in gelijkhebberij, vaak saampjes

ik deed het altijd zo, komaan
waarom nu anders voortaan
angstig hoor, zo spontaan
is niet 1,2, 3 gedaan

lenigheid van ziel en geest
immer al moeilijk geweest
kom uit die vastigheid
wordt nu toch zeker tijd

©JeVeBe

HEBTUDATOOK.NL

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 04-10-2018

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

JeVeBe (Actief sinds: 14-03-2016)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘TUNNEL KIJKEN’ van JeVeBe zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.