Overdaad, schaarste & geluk

Vincent Oostrijck

Overdaad, schaarste & geluk

We zijn niet gemaakt voor overdaad
Voor een surplus aan van alles

We zijn het allergelukkigste
In tijden van schaarste
Al willen we dat vaak niet weten

Zo'n grote en heerlijke Bossche bol
Vol slagroom en met veel melkchocolade
Wat kan ik daarvan genieten

De eerste Bossche bol hapt heerlijk weg
De tweede is zeker ook nog lekker
Bij de derde gaat het me al tegenstaan

Na de zesde ga je kotsen
Na de tiende wil je ze nooit meer eten

Een man verbleef op een paradijselijk eiland
Alles was er veel te mooi
En veel te perfect:

De zee was veel te helder
De lucht was veel te blauw
De natuur te weelderig en te kleurig
De bevolking te aardig

Hij kon er niet tegen
Hij werd er vreselijk somber van
Hij besloot al snel weer naar huis te gaan

Want zei hij:

"Overdaad schaadt

Gelukkig ben ik soms
Nog steeds een beetje ongelukkig

Dan besef ik snel weer
Dat ik me vroeger altijd zo voelde
En vaak nog veel erger

En ook dat alles nu anders is
Zoveel beter en fijner
Dat geeft me zo'n gelukkig gevoel"

Het blijft altijd balanceren in het leven
Maar in feite zou je kunnen zeggen
Dat hij een beetje koorddanser is geworden

En dat doet hij goed
Mooi hè ?

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 11-09-2018

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Vincent Oostrijck (Actief sinds: 20-08-2017)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Overdaad, schaarste & geluk’ van Vincent Oostrijck zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.