Het waarom van de grote stad

Vincent Oostrijck

Het waarom van de grote stad

Waarom ik in de grote stad woon ?
Ach, ik zie dat het een serieuze vraag is...

Nou vooruit

Je zou kunnen zeggen
Dat ik ontsnapt ben
Aan het gevoel
Dat elke dag een zondag is

De dorpen en de stadjes
Lijken langzaam te lijden
En te zuchten
Onder een dikke laag
Roest en stof
En saaiheid

Iedereen kent elkaar hier
Een heel leven lang
Men doet hier altijd hetzelfde
Zo gaat dat hier nou eenmaal
Dat vindt men heel normaal
En normaal zijn is hier iets
Om voortdurend na te streven

Je keel wordt er langzaam dichtgeknepen
Maar dat went wel op den duur
Je wil wordt langzaam afgebroken
Maar als hij eenmaal echt weg is
Dan is hij voorgoed weg
En voel je je hier vast erg thuis

Ik kon daar niet op wachten
Mijn devies was:
Ontsnappen nu het nog kan

Ik zit op mijn balkon in het Lage Land
Neil Young speelt elektrisch gitaar
Een leven in
Een leven onder
De rook van Rotterdam

De atmosferen van de grote stad
Zijn misschien vervuild
Maar niet verstikkend
Ik adem hier vrij
Heerlijk vrij
Ik ben ontsnapt
En mijn wil is nog intact

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 11-07-2018

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Vincent Oostrijck (Actief sinds: 20-08-2017)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Het waarom van de grote stad’ van Vincent Oostrijck zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.