INLOGGEN
«»

Einde van een puzzelaar

Einde van een puzzelaar

Hij zei:

"Mijn hele leven
Was als een enorme berg
Onsamenhangende
Puzzelstukjes"

"Dacht en nacht
Probeerde ik wanhopig
En tevergeefs
Te zoeken naar samenhang
Die puzzelstukjes weigerden
In elkaar te passen"

"Ik nam een grote hamer
En deed een verwoede poging
De stukjes met geweld
In elkaar te rammen
Maar ik maakte alles kapot"

"Toen probeerde ik
Alles weer aan elkaar te lijmen
Maar er viel niets meer te lijmen
Mijn leven als
Een grote plakkerige brei
Gebroken puzzelstukjes"

"Op een betere dag
Schepte ik de hele teringbende op
En smeet de zooi vol overtuiging
In de vuilnisbak"

"Sindsdien ben ik
Een voormalige puzzelaar
Een puzzelaar in ruste
En dat gaat me wonderwel goed af"

"Als ik een optimist was
Zou ik zeggen
Eind goed, al goed"

Hij drinkt zijn thee
En glimlacht
Voorzichtig
Maar onmiskenbaar

Je zou ook kunnen zeggen
De puzzelstukjes zijn alsnog
In elkaar gevallen

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 29-04-2018

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Vincent Oostrijck
Actief sinds: 20-08-2017 Auteursrechten
Op dit gedicht ‘Einde van een puzzelaar’ van Vincent Oostrijck zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.