INLOGGEN
«»

Leven voor de dood

Leven voor de dood

Iemand vroeg mij laatst
"Geloof jij eigenlijk
In leven na de dood ?"

Ik antwoordde als volgt
"Geen idee
Of er leven is na de dood
Misschien wel
Wie weet
Maar misschien ook niet
Hoe moet ik dat weten ?
Dat zien we wel
Als het moment daar is
Of niet natuurlijk"

Ik ben geen religieus mens
Maar beslist ook geen atheïst
Onder gelovigen
Ben ik een atheïst
En onder ongelovigen
Voel ik me religieus
Maar meestal
Geen van beide
Ik ben gewoon iemand
Die het ook niet weet

Ik heb trouwens wel
Een heel sterk vermoeden
Dat er leven voor de dood is
Dat schijnt echt zo te zijn
En ik heb besloten
Dat ik er alles aan ga doen
Om dat te vinden
Samen met jou
En als ik leven zeg
Bedoel ik eigenlijk
Liefhebben
Genieten
Ervaren
En ondergaan
De hele mikmak

Laten we samen leven
Laten we in Godsnaam leven
Voor de dood
Wat erna komt
Weet echt niemand
Wat men ook zegt
Kom we stappen in de trein
Die ons leven heet
Op weg naar
Nieuw geluk
Een plaats onder de zon
Waar we altijd samen zijn

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 06-02-2018

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Vincent Oostrijck
Actief sinds: 20-08-2017 Auteursrechten
Op dit gedicht ‘Leven voor de dood’ van Vincent Oostrijck zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.