INLOGGEN
«»

Het doosje

Ik kocht wat geluk in een doosje
verpakt in het mooiste papier
versiert met een strik en een roosje
ik opende het zacht op een kier
ik keek erin met nieuwsgierige ogen
maar het was alleen met tranen gevuld
het geluk is er uit gevlogen
de inhoud was in rouw gehuld..

Ik heb het doosje nooit meer open gedaan
het strikje en de roos weg gesmeten
ik heb het ergens in een kast laten staan
in dewelke ben ik al lang vergeten
toch als ik ooit het doosje terug zal open maken
zullen de tranen wel opgedroogd zijn
ik zal er dan steeds over waken
dat mijn doosje alleen met geluk
gevuld zal zijn.....

anno 2003...

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 01-10-2017

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

William Elskens
Actief sinds: 21-08-2017 Auteursrechten
Op dit gedicht ‘Het doosje’ van William Elskens zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.