Plaatsbepaling

Door: Willem Bernardus Tijssen

Plaatsbepaling van belang en zegen
voor wie niet altijd in de regen
wil staan. Voor diegene die ook
eens wil genieten als er een zon
van die persoon aan de hemel mag
staan.

Die zon die plaats biedt onder
de erkenning van de wolken;
die ondanks al die anderen iets van
een positieve verandering bij een ieder
kan vertolken.
Die voorbij gaat aan dat bedreigende
wolkendek; die een ieder iets extra's gunt
bij de afwezigheid van de somberheid na een
regenbui verstek.

Laten wij blij zijn met die kansen
die ons toeschijnen zonder die kans
op die zonnesteek na de regenpijn.
Zijn plaats is altijd warmend betrouw-
baar; nimmer gebonden aan de nattigheid
van een waterige schijn.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 17-11-2016

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Willem Bernardus Tijssen (Actief sinds: 02-03-2015)

Informatie bij het gedicht

Schrijver: Willem B. Tijssen

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Plaatsbepaling’ van Willem Bernardus Tijssen zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.