INLOGGEN
«»

Ongeluk en geluk , zo dicht bij elkander

De betekenis van het woord geluk ,
daartegenover staat ongeluk .

Ongeluk en geluk liggen dicht bij elkaar ,
het is een soort van getrouwd paar .

De ene keer doen we iets wat juist is ,
de andere keer is geluk een groot gemis .

Ongeluk ,
wanneer kan onze dag niet meer stuk .

Bij geluk zeggen we doe nog maar meer van dat woord ,
en geef me de juiste dingen in het leven wat ons toebehoort .

Soms gebeurt het spontaan ,
soms bij ongeluk erg waakzaam .

Dat komt omdat we niet steeds hetzelfde willen meemaken een soort van eigen schild ,
een schild dat het ongeluk tegenhoudt , niet meer angstig zijn nee dat je niet trilt .

Geluk en ongeluk ik noem het nog maar eens een keer ,
het is net als het weer .

De ene keer zal de zon uitbundig schijnen ,
dan zal het weer regen zijn en het geluk verkleinen.

De andere keer regen ,
Elk jaar zoveel in Nederland ,
wat is er met dit land aan de hand ??
en ja we komen veel regen ook echt vaak tegen .

Daarmee wil ik zeggen , zo dicht ligt het nu echt bij elkaar ,
en dat is honderd procent waar .

Maar ga niet bij de pakken neerzitten als we ooit ongeluk treffen ,
soms komen we er beter uit ,
horen we positieve klanken uit die speaker, hebben we leuke dansbare muziek en het klinkt heel hard ja echt heel luid .

Ongeluk en geluk ,
het ongeluk kan er zijn , maar geluk zal je ook ooit vinden in dat volledige levens lopend werkstuk .
laat het lot ons bewijzen ja dat woordje geluk een pronkstuk .

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 25-08-2016

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Lesley Biest
Actief sinds: 08-07-2015 Auteursrechten
Op dit gedicht ‘Ongeluk en geluk , zo dicht bij elkander’ van Lesley Biest zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.