INLOGGEN
«»

De zin van het zijn

De zin van het zijn.
Ik ben er, geboren uit een moederschoot
resultaat van een bed, een vrouw, wat bloemetjes behang
en vooral niet vergeten de voortplantingsdrang.
De vader was belust op sex, de moeder vond het best
houdt de vrede in stand en vooral het nest.
U begrijpt het al, een niet al te fraai verleden
wat heb ik als kind wat af gebeden.
God, waarom moest ik nou net hier worden geboren?
is het willekeur, bemoeit u zich hier nooit mee, met winnen of verloren?
Ben nu al jaren een gepensioneerde opa, die weleens terugkijkt op zijn leven
maar hou daar snel mee op, wordt er niet blij van, dus vooruit maar heel even.
Om te ervaren hoe heerlijk het leven nu is, met eigen regie en zonder trauma's
Een God die zich met ons bemoeit heb ik volledig afgezworen net als stigma's.
Als er al een God bestaat, wat ik al zeer twijfelachtig vindt, dan wordt het echt tijd
dat hij zich van zijn taken kwijt!!
Laat kinderen dan niet onnodig lijden en sterven van de honger of van kanker
Wees er dan selectief voor hen alleen, dan heb je mij weer aan uw zijde.
Christenen hebben de hoge school doorlopen als het gaat om het verzinnen van alibi's
Overal een antwoord op, echt niet te vangen!
Weet je ik ga dat kamertje met bloemetjesbehang maar eens vervangen!

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 12-03-2015

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Jan Bonthuis
Actief sinds: 17-12-2014 Auteursrechten
Op dit gedicht ‘De zin van het zijn’ van Jan Bonthuis zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.