Droom zoekt dromer

Nastorm

tussen de lijnen
van je beklijvende woorden
lees ik je gedachten
die me als geesten omgeven

wervelend flirten ze met mijn hersenen
ze doen me duizelen van verwondering
tot ik mijn hand uitsteek
en blind grijp in je ijle lucht

is een woord een daad?
een gedachte een streling?
wachten je letters langer dan de droom
die tussen mijn vingers weg kabbelt?

lezen en schrijven…
reizen en dwalen op een verre wind
beloften verlaten de ijle lucht in mijn longen
vervulling… ach misschien… kon het ooit wel

wat ik niet in mijn hand houd
voedt enkel mijn worstelende droom
hij wil soms weg hier uit mijn niemandsland
verlangend op zoek naar een nieuwe dromer

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 13-02-2015

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Nastorm (Actief sinds: 12-02-2015)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Droom zoekt dromer’ van Nastorm zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.