Schroot

Dakoyria

Sommige bedrijven verzamelen schroot
Veelal oud ijzer en dergelijke, dat best
een prima boterham bood!

Mij boeit dan niet zozeer die zakelijke
kant, meer de levensgeschiedenis
Complete verhalen, zo onderhand

Net zoals wij moeten sterven, veranderen
spullen in puin
Ééns was dit alles nuttig en nu wachtend

op omsmelten of zoiets
Dit alles móet ook wel, immers geen leven
zonder verval...

Kort sta ik er bij stil, een héle geschiedenis
al met al!

Dakoyria, 2019.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 17-08-2019

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Dakoyria (Actief sinds: 08-11-2015)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Schroot’ van Dakoyria zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.