Gouden tip om snel rijk te worden

Vincent Oostrijck

Gouden tip om snel rijk te worden

In de dagen voordat er internet was
Las ik een interessante advertentie
In een Brabants nieuwsblad

Een advertentie van iemand
Die je een geweldige tip zou geven
Waarmee je snel veel geld kon verdienen
Als je hem tien gulden zou sturen

Heel veel mensen deden dat
Ze stuurden hem tien gulden
Want ze wilden allemaal snel rijk worden
En allemaal kregen ze heel netjes
Een enveloppe terug met daarin
Een briefje met de gouden tip:

"Als u snel veel geld wilt verdienen
Raad ik u ten zeerste aan
Een advertentie te plaatsen
In een willekeurig nieuwsblad
Waarin u mensen netjes vraagt
Om u tien gulden toe te sturen
Waarna u hen deze tip doorgeeft
Zodat ze precies hetzelfde kunnen doen
Veel succes ermee
Bedankt voor uw geld"

De mensen waren niet bepaald tevreden
Met deze gouden tip
Ze voelden zich bedonderd
En stapten naar de rechter
De rechter snapte het
Maar kon niets doen
De man had gedaan wat hij had beloofd
En aangezien hij inderdaad
Veel geld hiermee had verdiend
Wat het dus een prima tip
Maar nee
De mensen waren niet blij
Maar wel een beetje dom

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 15-03-2018

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Vincent Oostrijck (Actief sinds: 20-08-2017)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Gouden tip om snel rijk te worden’ van Vincent Oostrijck zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.