INLOGGEN
«»

Dementie veroorzaakt dit...

Zij benadert mij uiterst vriendelijk, die schat
van een vrouw Zo op het eerste gezicht een
'lady' Beschaafd in haar taalgebruik, haar
outfit meer dan puik

Zij verhaalt zacht van haar overledenen die zij
zomaar in de ruimte ziet staan...
Nee, hallucineren doet zij niet, vergaande
dementie veroorzaakt dit... We noemen het niet
bij naam

Ik wil met haar tekenen en kleuren Zij toont zich
enthousiast! Alleen, hoe gaat dat ook alweer?
En is dit nu een potlood en hoe houdt je dat dan
vast?

Later op de dag denk ik me tactvol van haar te
hebben ontdaan, ik zocht me zelfs een totaal
andere plek... Verheugd ziet zij me daar staan,
komt er zelf monter aan Ach ja, arme zij... Ik laat
het maar toe

Een volgende keer zal ik wel voor mezelf aan de
gang gaan!

Dakoyria, 2022.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 23-11-2022

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Dakoyria
Actief sinds: 08-11-2015 Auteursrechten
Op dit gedicht ‘Dementie veroorzaakt dit...’ van Dakoyria zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.