INLOGGEN
«»

Ik kan haar gedrag wel billijken

Vanuit haar demente staat bezien kan ik haar
gedrag wel billijken...
Wel zo erg veranderd met vroeger, wat me dan
opvalt Vaak in mijn ogen zo onnodig fel!

Werd ik voorheen eeuwig de hemel ingeprezen,
jarenlang, ben ik nu heel erg vaak "die tang"
Ongenuanceerd tot en met Ach ja, haar ziekte
die mij nu zo neerzet

Met veel verdriet en spijt denk ik aan haar gezonde
jaren; elkaars hebbelijkheden en onhebbelijkheden
voor lief namen Vandaag de dag pas ik me zo goed
mogelijk bij haar aan.. Die rótziekte ook die zij moet
doorstaan

Dakoyria, 2022.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 11-09-2022

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Dakoyria
Actief sinds: 08-11-2015 Auteursrechten
Op dit gedicht ‘Ik kan haar gedrag wel billijken’ van Dakoyria zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.