INLOGGEN
«»

Aardig, maar ook irritant...

Ik zie haar in de supermarkt, kan haar helaas niet
meer ontlopen... Nee he, weer die ellenlange
verhalen die zij me wil verkopen!
Zij is de vriendelijkheid zelve, dat is zeker waar
Een eindje al in de negentig, nog altijd een lady en
goed gekleed daar

En jahoor, na een hartelijke begroeting steekt zij
van wal Andere klanten zigzaggen rondom haar
kar en ergeren zich vooral
Ik memoreer aan de diverse keren dat ik vergeefs
aan de deur ben geweest...

Natuurlijk heeft zij nu talrijke smoezen bij de hand
En dan zeg ik haar, wel dan charmant:
"Als zij nu zélf eens belt? Dan kom ik gewoon, bijna
op het zelfde moment... Allebei tevreden toch en
zich voelend verwend!""

Pas na langere tijd schud ik haar eindelijk van me af
Zij is aardig, zeer zeker wel, maar ook een veelvoud
aan ergernis die zij te vaak mij dan gaf!

Dakoyria, 2022.





Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 19-05-2022

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Dakoyria
Actief sinds: 08-11-2015 Auteursrechten
Op dit gedicht ‘Aardig, maar ook irritant...’ van Dakoyria zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.